11 Nisan 2007 Çarşamba

Yeşil Yurt köyü


Kazdağlarının eteklerinde yer alan Yeşilyurt Köyü, Edremit Körfezi'nde bulunan Küçükkuyu Beldesi'nden yaklaşık 10 dk. mesafede çam ağaçları içerisinde oldukça şirin bir köydür. En büyük özelliği ise oksijen deposu olmasıdır.

Köyde geçirdiğiniz yorgun bir gecenin sonunda dinç bir şekilde uyanabilirsiniz. Yorgunluk halsizlik hissetmeniz mümkün değildir. Nefes alıp verirken şeker gibi bir havayı teneffüs ettiğinizi hissedersiniz. Bu nedenle köy astım ve kalp hastaları için şifa niteliğindedir.

Yeşilyurt Köyü'ne İstanbul- İzmir yolu üzerinde bulunan, Agora denilen kır kahvesinin biraz ilerisinden kıvrımlı bir yol ile çıkılmaktadır. Size yol boyunca çeşitli şifalı, bitkiler badem ve çam ağaçları eşlik eder. Yolun sonunda yazın en sıcak günlerinde bile serin olan köy meydanına ulaşırsınız.

Köy kahvesinin asırlık çınarlarının altında çayınızı yudumlarken, sincapların ağaç dallarında hoplayarak gezinmesini izleyebilirsiniz. Köyün taş kaplamalı yollarında gezinirken, son derece sevimli bakımlı köy evleri dikkatinizi çekecektir. Köy halkının ev yapımında kullandığı yöreye özel bir taştan yapılan bu evler son derece serin ve kullanışlıdır.

Köyün herhangi bir noktasından durup şöyle bir etrafı seyredeyim dediğinizde ise çamlar içindeki vadi ve denizin açıklı koyulu mavisi sizi büyüleyecektir. Köyün içindeki patikalarda yürüyerek hem manzarayı seyredebilir hem de sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Yeşilyurt Köyü'nde köy meydanında bulunan dükkanlarda ve köyün içerisindeki tezgahlarda köy halkının ürünü olan el yapımı salçalar, lezzetli yeşil ve siyah zeytin kavanozları, badem, fıstık gibi kuruyemişler ve dağlardaki zeytin ağaçlarından elde edilen sızma zeytinyağları; köy kadınlarının el ürünü olan danteller iğne oyaları yazmalar ve sehpa ve masa örtüleri de satılmaktadır. Alışveriş yaparken, köyde gezinirken göreceğiniz köy kadınları son derece zarif güleç yüzlü ve misafirperverdirler.

Edremit Körfezine tatil ya da başka bir nedenle geldiğinizde bu şirin köye uğramadan geçmeyin buradan dinlenmiş ve mutlu ayrılacaksınız.


http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=21734

osmankbra.typepad.com http://agva.blogsome.com http://banaait.blog.com http://tatilotel.blogspot.com http://sewioz.inube.com/ http://bugunlerde.blogcu.com http://tatildeyim.sosblog.com/ http://yeditepe.turkblog.com/ http://tatilotel.wordpress.com http://hotel.turkceblog.com/ http://moteller.edublogs.org/ http://tatilkoyleri.vox.com/ http://resimleri.hadithuna.com http://otelleri.blogs.ie http://turizm.blogsarena.com http://otel.blogetery.com http://tatil.tabulas.com http://motel.rixlog.com/ http://okgo.bloggoo.com/ http://evet.blogono.com http://site.mynet.com/sirnight http://sewiom.livejournal.com