19 Şubat 2010 Cuma

Gümeli

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde, yeşilin her tonunun görülebildiği tabiat harikası yaylalar, amatör, profesyonel fotoğrafçılar ve doğaseverler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.
Türkiye'nin 105'inci tabiat anıtı olarak tescillenen Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesindeki Gümeli Ormanı'nın yakınında yer aldığı 1637 metre yükseklikteki Bacaklı Yayla Tepesi ve dağın eteğindeki Bölüklü Yayla, doğal güzellikleriyle adeta ziyaretçileri büyülüyor.
Gümeli Beldesinin her mevsimde fotoğrafçılar için büyük bir güzellik olduğunu söyleyen Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, "Amatör yada profesyonel, fotoğraf çekiyorsanız ve Gümeli'ye henüz ayak basmadıysanız çok şey kaçırmışsınız demektir.

Tarih, doğa, insan ve her türlü hareketin iç içe girdiği enfes bir belde olarak sayısız kareler sunan beldemiz, vatandaşların araçlarıyla yada sık ormanlarının arasından akan derelerin şırıltısını dinleyerek uzun yürüyüş sonrası varabileceği yaylalar, çeşitli sporlara elverişli yamaçları, yayla çevresindeki, mayın, gürgen, porsuk ve köknar ağaçlarının yanı sıra karaçam, meşe, Anadolu kestanesi, çınar, defne, ısırgan, ökse otu, karayemiş, orman gülü gibi odunsu ve otsu bitki türleriyle büyülüyor.

Bunların yanı sıra yaban hayatı açısından da geyik, karaca, ayı, yaban domuzu, kurt, tilki, tavşan, baykuş ve kartal gibi türlerin yer aldığı ormanlarımız hem turistleri hem de doğa bilimcilerini de cezp edecek güzelliktedir. Bölgeyi yayla turizmine açmak için çalışmalarımız var. Beldemizin en yüksek tepesindeki Bacaklı ve eteğindeki Bölüklü Yayla'nın sık çam ormanları arasındaki evleri, yaylacılık geleneği, İğne, yayvan yapraklı ağaçlar ve çok çeşitli orman altı bitki örtüsüyle yaylaların doğa yürüyüşü, foto safari, olta balıkçılığı, av ve yaban hayatı gibi aktivitelere yanıt veren yapısıyla Karadeniz turizmine katkısının artırılmasını hedefliyoruz" dedi.

osmankbra.typepad.com http://agva.blogsome.com http://banaait.blog.com http://tatilotel.blogspot.com http://sewioz.inube.com/ http://bugunlerde.blogcu.com http://tatildeyim.sosblog.com/ http://yeditepe.turkblog.com/ http://tatilotel.wordpress.com http://hotel.turkceblog.com/ http://moteller.edublogs.org/ http://tatilkoyleri.vox.com/ http://resimleri.hadithuna.com http://otelleri.blogs.ie http://turizm.blogsarena.com http://otel.blogetery.com http://tatil.tabulas.com http://motel.rixlog.com/ http://okgo.bloggoo.com/ http://evet.blogono.com http://site.mynet.com/sirnight http://sewiom.livejournal.com