Kuşadası

1960'lı yıllarda büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğu keşfedilen Kuşadası, bu tarihten sonra hızlı bir gelişme göstermiştir. Özellikle son yıllarda, gerek kent içinde, gerekse civarda otel, motel, camping, tatil köyü gibi pek çok dinlenme tesisi ve yazlık villalar yapıldı. Bu arada bir de yat limanı inşa edildi ve liman tesisleri genişletildi
Kuşadası, bugün Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Bunun nedenlerini değerlendirirken, zengin tarihi, çevrenin ve eşsiz plajların varlığının yanısıra, bölgenin iklim koşullarını da belirtmemiz gerekmektedir. Kuşadası, hemen önünde başlayan kumsal kıyıları ile herşeyden önce bir plaj merkezidir. Kumsal şeritlerinin toplam uzunluğu 20 km.nin üzerindedir. Geniş kumsalların yanısıra, derinlikten hoşlananlar için, dalmaya elverişli kayalık koylar da Kuşadası'ndadır.

KUŞADASI ÇEVRESİNDEKİ TARİHİ YERLER

MERYEM ANA EVİ

Efes Antik şehrinin yakınındaki Bülbül Dağı'nın üzerinde konuklanmış Meryem Ana Evi, Selçuk'a 9 km uzaklıktadır. Efsaneye göre İsa'nın çarmığa gerilmesinden 5-6 yıl sonra Efes'e gelen St John ve Meryem'in son yıllarını Efes'e yakın bu evde geçirdikleri ileri sürülmektedir. Bu ev 1891 yılında Alman bir rahibenin önderliğinde bir grup Alman rahip tarafından bulunmuştur.
Hıristiyan aleminin başlıca dini uğrak yeri olan bu ev her yıl yüz binlerce hıristiyanın hacı olmak için uğradığı en önemli yerlerin başında gelmektedir. Ev Ufak bir kubbeye sahip olan ev restorasyondan geçmiştir. Bu ev tipik olarak bir Romen tarihi eserlerdendir zaten sadece taş ile yapılmış olması da bir simgesidir



EFES ANTİK ŞEHİR

Efes dünyaca ünlü olan arkeolojik bir tarihi eserimizdir, zamanında büyük bir iş ve ticaret alanı idi kendisi ipek ve kral yollarının kavşağı idi.
Türkiye'de en çok ziyaret edilen tarihi eser olaraktan, Efes Türkiye'yi dünyaya tanıtan bir kapı olmuştur. Her sene milyonlarca ziyaretçi harika ve geçmişi hatırlatan atmosferi yaşamak üzere Efes`te buluşuyor.
Efes ziyaretinde dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis tapınağı, Saint John kilisesi, yedi uyuyanlar mağarası, Meryem ana evi, Isabey camii ve Selçuk arkeoloji müzesi görülebilir.

Aslında Efes bir liman şehriydi fakat Menderes ırmağının kaymasından, şehir denizden 5-6 km uzakta kalmıştır.

PIRIENE - MILETOS - DIDYMA
Piriene: Çağının önemli piskoposluk merkezi olan antik kent Prienne, Milet'in kuzeyinde, dik açılarla kesişen bir geometrik düzene göre kurulmuştur.Kentin en önemli yapısı kentin tepesine kurulmuş olan Athena Tapınağıdır. Bundan başka kentin kuzeydoğusunda bulunan ve Helenistik devirde yapıldığı belirtilen tiyatro da görülmeye değerdir.



Miletos: Didim'in kuzeyinde bulunan Miletos İyonia'nın en önemli yerleşimlerinden biri ve 4 limanı olan bir kıyı kentiydi.Miletos en parlak dönemini M.Ö. 7. ve 6. yy.larda yaşamıştır.




Didyma: Miletos'un 18 km. güneyindedir. Antik çağın kehanet merkezidir. Apollon tapınağı en önemli eserlerindendir. Tapınak dipteros planlı (çift sıra sütun) olup, hiçbir zaman bitirilememiştir.



MİLLİ PARK


Dilek yarımadası, yoğun ağaçlı bir bölgedir. Samsun dağlarının Ege denizine uzantısıdır ve 1966 yılından bu yana Milli Park olarak korunmaktadır.
Milli park genişliği 11,000 hektardır.

KUŞADASI PLAJLARI


Kuşadası'ndaki plajlar, bakımlı kumsalları ve tertemiz deniziyle, tatiliniz boyunca sizlere sonsuz eğlence ve limitsiz güneşlenme garantisi veriyor. Şehir merkezinde ve yakın çevrede bulunan kumsal plajlar; şehir plajı, yılancı burnu plajı, kadınlar denizi plajı, kuştur plajı, kilometrelerce uzanan sahil siteleri plajı ve Milli Park' da bulunan içmeler, aydınlık, kavaklı, karasu ve dip burun koylarındaki plajlar, tatiliniz boyunca dinlenmek, eğlenmek ve güneşlenmek için tatilcilere ideal ortamlar sunar. Özellikle Milli Parkın doğal ortamında korunan plajlar, sizlere hiçbir yerde göremeyeceğiniz kadar temiz ve berrak sularda yüzme imkanı sağlar.

kuşadası - kuşadası otelleri - kuşadası pansiyonları
http://www.kusadasiotelleri.org/

osmankbra.typepad.com http://agva.blogsome.com http://banaait.blog.com http://tatilotel.blogspot.com http://sewioz.inube.com/ http://bugunlerde.blogcu.com http://tatildeyim.sosblog.com/ http://yeditepe.turkblog.com/ http://tatilotel.wordpress.com http://hotel.turkceblog.com/ http://moteller.edublogs.org/ http://tatilkoyleri.vox.com/ http://resimleri.hadithuna.com http://otelleri.blogs.ie http://turizm.blogsarena.com http://otel.blogetery.com http://tatil.tabulas.com http://motel.rixlog.com/ http://okgo.bloggoo.com/ http://evet.blogono.com http://site.mynet.com/sirnight http://sewiom.livejournal.com