6 Nisan 2009 Pazartesi

Türkiyenin cennet köşeleri

Ağva









Ağva, istanbul'un şile ilçesine bağlı bir beldedir. istanbul'a uzaklığı 97 kilometredir ve bir tatil beldesidir. Yeşilçay ve Göksu'nun Karadeniz'e döküldükleri yerde oluşan küçük bir delta üzerine kuruludur. Zaten Ağva, "iki dere arası" demektir.


Son yıllarda adından sıkça söz edilen ağva istanbulda eşine zor rastlanır bir güzellikte.


Ağva hakkında daha detaylı bilgi: www.agvanet.com



istanbul' un tatil beldesi şile!



şile, istanbul iline bağlı bir ilçedir. Marmara Bölgesi'nin kuzey doğusunda, Karadeniz kıyısındadır. Doğuda Kandıra, güneydoğuda Derince, güneyde Pendik ve Gebze, güneybatıda ümraniye ve batıda Beykoz ilçeleriyle çevrilidir. Yunanca bir kelime olan şilenin anlamı yaban çiçeğidir. şile adını bir bitki türü olan mercanköşkten alır.





şile hakkında daha detaylı bilgi: www.sile-agva.com


Abant


Deniz seviyesinden 1327 m yükseklikte, volkanik patlamalar sonucu oluşmuş, etrafı dağlarla ve çam ormanlarıyla çevriyli bir kenar gölü ve etrafındaki doğal parkurlar ile ünlü tatil yöresi.





Abant hakkında daha detaylı bilgi: www.abantrehberi.com



Safranbolu


Anadolu'nun kuzeybatı kesiminde tarihi evleri ile ünlü Safranbolu bir iyon prensesi tarafından kurulmuştur. Kent ve çevresinde tarih boyunca Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok uygarlık yaşamıştır. Safranbolu tarihi ipek yolunun Kastamonu-Gerede-Istanbul kesimi üzerinde önemli bir konaklama merkeziydi.

Sahip olduğu mirasın zenginliği yanında, bu mirası çevresel dokusu içinde korumaktaki başarısından dolayı Safranbolu 1994 yılı sonunda UNESCO tarafından "Dünya Miras Listesi"ne dahil edilmiş ve bir dünya kenti haline gelmiştir.








Safranbolu hakkında daha detaylı bilgi: www.safranbolu.name


Kapadokya



Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin bütünleştiği bir yerdir. Coğrafi olaylar Peribacaları'nı oluştururken, tarihi süreçte, insanlar da bu peribacalarının içlerine ev, kilise oymuş, bunları fresklerle süsleyerek, binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini günümüze taşımıştır. insan yerleşimlerinin Paleolitik döneme kadar uzandığı Kapadokya'nın yazılı tarihi Hititlerle başlar. Tarih boyunca ticaret kolonilerini barındıran ve ülkeler arasında ticari ve sosyal bir köprü kuran Kapadokya, ipek Yolu'nun da önemli kavşaklarından biridir.









Kapadokya hakkında daha detaylı bilgi: www.kapadokya.web.tr


Pamukkale


Pamukkale; beyazlığıyla ünlü eşsiz güzellikteki travertenleri ve Antik Hierapolis Kentinin sahip olduğu tarihi değerleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınmıştır. Dünyanın 8 harikası olarak nitelendirilen Pamukkale; pamuksu görünümü ile eşsiz bir seyir zevki sunar. Türkiye'nin Batısındaki Denizli’de bulunan, eşi ve benzeri olmayan travertenleri, antik tiyatrosu, antik havuzu, termal su kaynakları, Hz. isa’nın 12 havarisinden olan St.Philippe’in mezarının bulunduğu haç merkezi olan anıtsal yapısı, Anadolu’nun en görkemli nekropolü, antik şehrin yıkılmasına sebep olan deprem izleri, Apollon tapınağı, görkemli çeşmeleri ile ziyaretçileri bekleyen gizemli ve muhteşem Pamukkale.









Pamukkale hakkında daha detaylı bilgi: www.pamukkale.web.tr


Polonezköy


Polonezköy - Adampol ... Bir taşra atmosferinde yemek yemek, trafik kargaşasından uzak bir yürüyüş yapmak istiyorsanız, istanbul Beykoz ilçesinin bu şirin beldesi Polonezköy'de birkaç saat geçirebilirsiniz. Türkiye'de Polonyalıların yaşadığı bu köy, sosyolojik ve coğrafi açıdan, ilk duyuşta insana biraz çarpıcı geliyor. işte burası istanbul'un en güzel sürprizlerinden biridir.









Polonezkoy hakkında daha detaylı bilgi: www.polonezkoyotelleri.org


Dalyan


Dalyan, deniz kenarında değil, ama hem denizi, hem de gölleri var...

Türkiye'nin en eski yerleşim yerlerinden Kaunos Antik Kenti burada...

Kayalara oyulan kral mezarlarının en görkemlileri de Dalyan'da...

Dalyan'ın her tarafından şifalı kaplıca suları fışkırıyor. Padişahlara bile hizmet etmiş Sultaniye Kaplıcaları da Dalyan'ın hemen dibinde...

Dustin Hoffman, Sting gibi ünlüleri de konuk eden çamur banyoları da Dalyan'da...


Labirenti andıran kanallarda doyumsuz tekne gezileri de, doğayla baş başa koylarda deniz keyfi de Dalyan'da...

Balık sever misiniz? Levreğin, çipuranın, mavrinin, mırmırın hatta kefalin en lezzetlisini Dalyan'da yersiniz...

Dünya'nın ilgisini çeken caretta-caretta kaplumbağaları da Nisandan Eylüle kadar Dalyan'ın konuğu olur...Nil kaplumbağaları ise sürekli Dalyan kanallarında yaşar...

Kuş gözlemcisi misiniz? Dalyan deltası tam aradığınız yer...Soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan pek çok kuşu burada görebilirsiniz...

Daha neler neler...









Dalyan hakkında daha detaylı bilgiler: www.dalyanotelleri.com


Kerpe


Tarihte Kalpe olarak anılan Kerpe, istanbul'dan üç kürek günü mesafede gösterilir, "öküz boynuzu biçiminde tarif edilirmiş. italya'dan yola çıkan denizciler Trabzon'a getirdikleri çeşitli eşyaları, Rusya'dan veya ipek Yolu'yla gelip Kandıra'dan geçen tüccarlar hep aynı noktada mallarının değiş tokuşlarını Trabzon'da yaparlarmış. Bu güzergah üzerinde denizciler, denizin uygun olmayan durumlarında Karadeniz'deki tek doğal liman olan Kerpe'ye sığınırlarmış. Karadeniz'in batıya bakan bu tek koyu deniz fırtınalı da olsa dalgasız koy korunaklı bir liman olarak kullanılırmış. Açık deniz özelliği görünmeyen koyun, zemini kum, derinliği 50 metre boyunca diz hizasını geçmeyince günümüzde çocukların bile emniyetle yüzecekleri eşi bulunmaz bir plaj konumuna geçmiş. Geçtiğimiz yıl yapılan altyapı çalışmaları bitirilmiş, Kerpe'deki foseptik sistemi kaldırılıp kanalizasyon döşenerek arıtma sistemi hizmete sokulmuş ve denizin tertemiz olması sağlanmış. Kerpe şimdi "Mavi Bayrak" peşinde.









Kerpe hakkında daha detaylı bilgi: www.kerpeotelleri.com


Datça


Datça, Muğla'nın Akdeniz kıyısında yer alan küçük ve şirin bir kasabasıdır. Datça'ya dağların ve şelalelerin arasından kıvrılarak uzanan bir yoldan çam, zeytin, badem ve narenciye ağaçlarının eşsiz güzelliği ve mis kokuları arasından geçerek varırsınız.

Marmaris'ten 67 km. mesafededir, Datça doğanın bozulmadığı, cennetten bir yer olup, stres ve üzüntüden uzak bir yaşam isteyenler için, ideal bir yerdir. Datça dünyada oksijeni en yüksek yerlerin içinde ikinci gelmektedir...








Datça hakkında daha detaylı bilgi: www.datcaotelleri.org



Akçakoca


Yılın dört mevsiminde bir başka güzelliğin hakim olduğu Akçakoca’da gezilip görülecek cezb edici yerler olduğu gibi yapılabilecek birçok aktivitelerde vardır. Ayrıca bölgenin ekonomik ürünü taze fındığı ve fındık mamullerini, bölgeye özel meşhur dağ çileğini ve reçelini, böğürtlenini, nefis kestane balını tadıp satın alabilirsiniz








Akçakoca hakkında daha detaylı bilgi: www.akcakoca.info


Fethiye


Fethiye çoğumuza ölüdeniz'i hatırlatır. Dünyanın en ünlü ve en güzel harikalarından biri olan ölüdeniz'in, muhteşem lagünün turkuvaz mavisi suları için, miller boyu seyahat etmeye değer. Kristal kadar saf olan ölüdeniz'in suları o kadar temizdir ki, eğer tuz atılacak olursa, evde içtiğiniz su kadar temizdir. ölüdeniz iki bölümden oluşur: Birinci bölüm koydan lagüne uzanan Belcekız ya da Belceğiz bölümüdür. Bu bölüm ölüdeniz'in dalgalı bölümüdür. ikinci bölüm içerisinde lagünün bulunduğu gerçek ölüdeniz bölümüdür. Bu bölüm sakin ve sığ olan bölümdür.









Fethiye hakkında daha detaylı bilgi: www.fethiyeotelleri.org


Assos


Bir kadeh şarap elinizde, masmavi deniz ayaklarınızın altında ve muhteşem balık tadı damağınızda... Bunu, Assos yolculuğunuzun sadece küçük bir parçası olarak hayal edin. Bir de gezdiğiniz yerleri, göreceğiniz tarihi, modern yaşamın kaosundan uzak sessiz geçireceğiniz günleri ve unutamayacağınız bir tatili düşünün.









Assos hakkında daha detaylı bilgiler: www.assosotelleri.org


Marmaris


Uzun kıyı şeridi, birçok koyu, doğal limanı, antik kentleri, doğa güzellikleri etrafını saran sık ve yüksek çam ormanları, tarihin her devrini gözler önüne seren muhteşem kalıntılar ve kültürlerin izlerini bulabileceğiniz Marmaris tarih ve kültür mirası, muhteşem doğası ile Türk ve Dünya Turizm merkezlerinin en önde gelen turizm cenneti…








Marmaris hakkında daha detaylı bilgi: www.marmarisotelleri.org


Adrasan



Eğer yorucu ve uzun mesailelerle dolu iş hayatına, bu yetmiyormuş gibi şehrin patırtısına ve gürültüsüne artık dayanamıyor ve tatilinizde sessizlik ile el değmemiş doğayı arıyorsanız Adrasan sizin için biçilmiş kaftan.Güneşin teninizi okşadığı , kuş seslerinin eksik olmadığı bu cennette görebileceğiniz azami kalabalık ; sabah denizinin tadını çıkaran birkaç tatilciden ibaret. Sırtını çam ağaçlarıyla kaplı Bey Dağlarına vermiş , 2 kilometrelik kumsalı ile yüzünü Akdeniz'in mavisine dönmüş bu şirin belde ; Antalyanın Kumluca ilçesine bağlı bir belediye.









Adrasan hakkında daha detaylı bilgi: www.adrasanotelleri.org

osmankbra.typepad.com http://agva.blogsome.com http://banaait.blog.com http://tatilotel.blogspot.com http://sewioz.inube.com/ http://bugunlerde.blogcu.com http://tatildeyim.sosblog.com/ http://yeditepe.turkblog.com/ http://tatilotel.wordpress.com http://hotel.turkceblog.com/ http://moteller.edublogs.org/ http://tatilkoyleri.vox.com/ http://resimleri.hadithuna.com http://otelleri.blogs.ie http://turizm.blogsarena.com http://otel.blogetery.com http://tatil.tabulas.com http://motel.rixlog.com/ http://okgo.bloggoo.com/ http://evet.blogono.com http://site.mynet.com/sirnight http://sewiom.livejournal.com