9 Ocak 2009 Cuma

Şile

Şile yapılan son araştırmalar ile birlikte ortaya çıkan tarihi M.Ö. 7. yüz yıla kadar dayanmaktadır, "Milet" li denizciler tarafından yerleşim birimi olarak kullanılmaya başlanan şile günümüze kadar pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.
Şile Lidya, Pers, Galat, Selçuklu, Roma, Latin, Bizans ve Osmanlı gibi devlet ve imparatorlukların yaşadığı bir yerleşim alanı olmuştur. Şile bölgesine ilk yerleşenlerin Bitinler olmasından dolayı anadolu medeniyetleri içerisinde şileye Bitinya adıda verilmekteydi.
Türklerin anadoluya ayak basmasıyla birlikte Şile ve çevresinede çeşitli akınlar yapılmıştır, 1050 yılında Selçuklular tarafından ele geçirilen şile aradan 47 yıl geçtikten sonra tekrar Bizanslılar tarafından geri alınmış ancak 1395 yılında Yıldırım Beyazit tarafından kesin olarak feth edilmiştir. Bu tarihten sonra ise Türklerin kontrolü altında kalan Şile barındırdığı doğallığı ve güzellikleri günümüze kadar taşımayı başarmıştır.
Günümüzde ise şile bezi, balıkçılık ve turizm ile tanınan şile istanbul' un akciğerleri olmaya devam ediyor. Bu büyük şehirde denize rahatlıkla girilebilecek belkide tek yer olma özelliğini taşıyan şile yaz aylarında 30/50.000 nüfusuna ulaşmaktadır.
Yeşil alanları, kumsalları, tarihi dokusu ile istanbulun gözde turizm bölgelerindendir şile eski yıllarda sadece yaz turizminin aktif olduğu şile de son yıllarda kış turizmide bir hayli aktif rol oynamaktadır. Yeni yapılanmaları, getirilen hizmetler, çevreye duyulan saygı ve önem şile nin yüzünü değiştirmiş daha yaşanılabilir bir hal almıştır.
İstanbul' dan yola çıkıp şileyi ziyaret etmek isteyenler daha yola çıkar çıkmaz farklı farklı keyiflerle karşılaşıyor, İstanbul Ümraniye çıkışından sonra trafiğin hafif hafif yok olduğu yeni şile otobanında ilerledikçe görüyorsunuzki İstanbul' un o keşmekeşi, o trafiği, o kirli yüzü yok oluyor karşınıza daha temiz, daha farklı bir dünya çıkıyor ciğerleriniz ormanların temiz havası ile dolmaya başlıyor, şileye gelmeden birçok yerde kurulu olan gözlemecilerde çeşit çeşit gözleme yemek ayrı bir keyif veriyor insana.
Son yıllarda ülkemizde turizmin öneminin yalnızca Akdeniz illerinde olmadığının anlaşılması üzerine turizmciler şile gibi bölgelerdede girişimcilik göstermiştir, şile ve ağva bölgesi şu an için istanbulun en gözde turizm mekanlarındandır.

Taglar:
Şile Otel, Şile Oteller, Şile otelleri, şile pansiyon, şile pansiyonları, şile pansiyonlar, şile ağva
Şile Otel, Şile Oteller, Şile otelleri, şile pansiyon, şile pansiyonları, şile pansiyonlar, şile ağva

www.sile-agva.com
www.sileotelleri.net

Hiç yorum yok:

osmankbra.typepad.com http://agva.blogsome.com http://banaait.blog.com http://tatilotel.blogspot.com http://sewioz.inube.com/ http://bugunlerde.blogcu.com http://tatildeyim.sosblog.com/ http://yeditepe.turkblog.com/ http://tatilotel.wordpress.com http://hotel.turkceblog.com/ http://moteller.edublogs.org/ http://tatilkoyleri.vox.com/ http://resimleri.hadithuna.com http://otelleri.blogs.ie http://turizm.blogsarena.com http://otel.blogetery.com http://tatil.tabulas.com http://motel.rixlog.com/ http://okgo.bloggoo.com/ http://evet.blogono.com http://site.mynet.com/sirnight http://sewiom.livejournal.com